Voeding die huidklachten kunnen veroorzaken
01 juni 2022 
in Huid

Voeding die huidklachten kunnen veroorzaken

Je kan huidklachten krijgen door het eten van bepaalde voeding. Ook voeding waarvan je denkt… dat is toch gezond? Zo kan je bijvoorbeeld ook huidklachten krijgen van tomaat, paprika of aardbeien…

Dit zijn de grootste triggers in voeding die een negatief effect kunnen hebben op je huid:
  • Suikers en voeding met een hoog glycemische index
  • Melkproducten
  • Voeding rijk aan omega 6 en transvetten zoals chips, zonnebloemolie en margarine, gefrituurde snacks, koekjes en gebak
  • Alcohol en koffie vanwege de grote belasting op de lever
  • Allergenen zoals gluten, schaaldieren, pinda's, vis, noten en ei
  • Histaminerijke voeding zoals kaas, vlees, vis, tomaten en bananen

Chips, patat, snoepjes en koekjes, daarvan weten we wel dat het een negatief effect heeft op je huid. Maar misschien reageer jij ook sterk op voedingsmiddelen die eigenlijk als ‘gezond’ bestempeld worden.

Maar hoe weet je nu of jouw huidklachten ook écht het gevolg zijn van een bepaald voedingsmiddel?

Het kan soms wel dagen duren voordat je huid reageert. En het is echt niet altijd zo dat je een opgeblazen buik, obstipatie of diarree hebt.

Door een dagboekje bij te houden ben je niet alleen bewuster van wat je eet, maar ook of jij gevoelig reageert op bepaalde voeding.

Zo kan het een stuk makkelijker zijn om verbanden te leggen welk voedsel voor een uitbraak op de huid zorgt. Misschien heb je al sterke vermoedens welke voeding jouw huid triggert.

Je kan het zelf testen door 6 weken een bepaald voedingsmiddel te elimineren - helemaal weg te laten -  uit je voedingspatroon. In de tussentijd kunnen je darmen en huid herstellen.

Knapt je huid op? Dan is dat waarschijnlijk een trigger. En misschien is het er wel meer dan één…

Heb je huidklachten en wil je daarvan af? In The Glow Up Transformation help ik jou in 3 maanden naar een mooiere huid, meer energie en een gezonder lichaam.

Over de schrijver
Reactie plaatsen