SPORTVASTEN

Hou jij van een sportief avontuur? 
En wil jij...


Dan ben je hier op de juiste plek.

MAKE THE SWITCH

Wat is Sportvasten?

Sportvasten bestaat uit een kuur van 10 dagen waarbij je elke dag 30 minuten intensief sport. Door sporten en vasten te combineren maak jij de switch van suiker- naar vetverbranding. Dat betekent dat jij je eigen overtollig vet verbrandt. Hardlopen is een aanrader, maar ook wielrennen of een halfuur trampolinespringen zijn goede vormen van intensieve sport tijdens sportvasten. 

Tijdens het sportvasten bouw je de eerste 3 dagen je voeding af, vast je 3 dagen en drink je alleen sap, en dan bouw je in 4 dagen je voeding weer op. Tijdens de drie vastendagen maak je de switch van suiker- naar vetverbranding. 

Door gebruik te maken van de urinestrips zie je of je daadwerkelijk de switch hebt gemaakt tijdens het sportvasten. Na het sportvasten voel je je niet alleen fitter en energieker, je wordt ook beter in duursport en hebt minder zoete trek. Vrouwen verliezen gemiddeld 2 tot 4 kilo aan gewicht en mannen 3 tot 6 kilo in 10 dagen. Sportvasten geeft je een kickstart naar een gezondere leefstijl.

AFVALLEN, MEER ENERGIE EN EEN SCHERPERE MINDSET

Gezond afvallen

In het toonaangevende International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism wordt Sportvasten genoemd als de snelste effectieve methode voor gezond gewichtsverlies. Door sporten en vasten te combineren kan jij ook die switch maken van suiker- naar vetverbranding. Door deze ultieme combi wordt een oermechanisme in de stofwisseling geactiveerd.

In de oertijd moesten onze verre voorouders dagen achter elkaar jagen voor er weer iets te eten was. Door een aantal dagen te vasten wordt dit mechanisme weer geactiveerd en wordt de opname van suikers door de spieren geblokkeerd. 

De spieren worden tijdens het vasten gedwongen om de eigen suikervoorraad helemaal op te gebruiken en over te schakelen naar een optimale vetverbranding. Dat betekent dus sporten, (sap)vasten en het gebruik van speciale supplementen. Sportvasten dus.

‘Het waren maar 10 dagen, waar ik me doorheen moest worstelen. Nou, dat ‘worstelen’ is er nooit geweest. Het ging me zóveel makkelijker af dan ik had gedacht!  Ik ben ontzettend trots op mijn lichaam. Voel me lichamelijk en geestelijk sterk. Het is gewoon ontzettend fijn om mezelf zo te voelen en om complimentjes te krijgen. Ik ben bijna 4 kilo kwijtgeraakt in die 10 dagen.’

Sacha Verdult – Sportvasten

Sportvasten: mijn ervaring

Voordat ik orthomoleculair therapeut werd, ontdekte ik sportvasten. Ik was een enorme zoetekauw. Gebak op verjaardagen, M&M’s. Italiaans ijs, heerlijk! Maar het is gewoon niet gezond, niet goed voor je hormoonbalans en ik was wel klaar met die energiedips. Ik was een échte suikerverbrander. Tot ik de sportvastenkuur deed. Sportvasten geeft je een enorme boost als je wilt afvallen, maar ook als je af wilt van die enorme trek in zoetigheid en je je sportprestaties wilt verbeteren. Dé ultieme combi. Ik wilde wel een paar kilo kwijt, maar misschien nog wel meer wilde ik af van die drang naar zoetigheid en als bonus mijn sportprestaties verbeteren.

Tijdens het sportvasten volg je een duidelijk persoonlijk protocol. Er staat precies beschreven wat je mag eten of drinken en welke supplementen je moet nemen. De eerste twee dagen bouw je in rap tempo je voeding af en stap je al op de derde dag over op alleen maar vloeibare voeding. En dat merk je. Want tegelijkertijd ga je elke dag 30 minuten intensief sporten, in mijn geval hardlopen. Door weer en wind en af en toe lekker in de sportschool. Je spieren worden zwaarder, je voelt je wat minder sterk en vooral de eerste dagen had ik last van een lichte hoofdpijn. Ik noem sportvasten ook weleens een Robinson avontuur in je eentje! Maar die supplementen slepen je er doorheen. Toch zijn er lastige momenten: een man die met je favoriete drop thuiskomt, als je met je hongerige lijf ’s avonds hamburgers staat te bakken voor je gezin of als je op verjaardagsvisite gaat. Maar met het mooie resultaat in het vooruitzicht is het goed te doen. Als je weer een beetje mag eten geniet je ontzettend van het fruit en die heerlijke pistachenootjes die op het menu staan!

Afvallen gaat in snel tempo. Elke dag wordt je getrakteerd op gewichtsverlies. Een feestje op de weegschaal dus. Op dag 5 was ik al ruim 2 kilo lichter. Op dag 8 voelde ik mij weer sterker worden en mocht ik weer het een en ander eten. Met de sportvastenkuur ben ik ruim 3 kilo afgevallen. En daar was ik heel content mee. Maar ook na het sportvasten bleef ik gewicht verliezen. Mijn lichaam had eindelijk het knopje ‘vet verbranden’ weer gevonden. Na het sportvasten verloor ik nog ruim 6 kilo. In totaal ben ik bijna 10 kilo aan gewicht verloren. En ik kan nu zeggen dat ik echt lekker in mijn vel zit. Naast het gewichtsverlies merk ik dat ik veel energieker ben, mijn sportprestaties zijn verbeterd en de cellulite op mijn benen zo goed als verdwenen is.

Hoe zou het zijn als je...

LET'S GO, YOU CAN DO THIS!

299
  •  

10 dagen sportvasten