Tips voor een mooiere huid
06 september 2022 
in Huid

Tips voor een mooiere huid

It all adds up! Een mooiere huid krijg je door verschillende dingen toe te passen. Daarom 9 tips om jou op weg te helpen!

✅ Een tekort aan vitaminen en mineralen kunnen huidklachten veroorzaken. B-vitamines zijn belangrijk voor een mooie huid. Maar bijvoorbeeld ook vitamine A (eet worteltjes! Deze zijn rijk aan betacaroteen en je lichaam zet zelf de benodigde vitamine A om) vitamine C en zink.

✅ Bewegen en sporten zijn belangrijk voor een goede doorbloeding en zorgt ervoor dat voedingstoffen goed worden vervoerd en afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. Zweten is ook een manier om te ontgiften en afvalstoffen af te voeren. Denk ook aan de sauna!✨

✅ Je darmflora is ontzettend belangrijk voor een gezonde huid. What you don’t digest, you wear on your skin.

✅ Eet voldoende omega-3 in je voeding. Of zorg voor een goede vis- of algenolie om je huid gezond te houden.

✅ Vermijd of beperk voeding waar je intolerant voor bent. Melk en gluten zijn bekende triggers voor een onrustige huid.

✅ Chronische stress is erg ongezond voor je huid en je lichaam. Stress kan huidaandoeningen verergeren én versnelt het verouderingsproces.

✅ Beperk suiker en bewerkte voeding. Suiker voedt de slechte bacteriën in ons lichaam en zorgt voor meer ontstekingen, ook op je gezicht. Daarnaast wordt je huid minder elastisch en dat zorgt voor vervroegde veroudering.

✅ Slapen betekent herstellen. Een tekort aan slaap betekent een hogere cortisolspiegel en dan neemt ook de talgproductie toe. Meer talgproductie betekent ook een grotere kans op ontstekingen. Te weinig slaap breekt daarnaast ook collageen af en vermindert de aanmaak van hyaluronzuur.

✅ Gebruik huidproducten zonder hormoonverstorende stoffen die de huid voeden. Zoals Loïs Lee (Loïs (10% korting met kortingscode liesbethglow10)

Wil je weten waar je huidklachten vandaan komen? Hoe het met je hormoonbalans, stresshormonen, darm- en leverwerking is gesteld en of je misschien tekorten hebt aan bepaalde vitaminen of mineralen? En wil je nieuwe recepten leren kennen. Een gezonde reset? Dan is The Glow Up iets voor jou!

Over de schrijver
Reactie plaatsen