BLOG

Vermoeid na een dagje strand? Dit is de oorzaak!

Herken je dat gevoel na een dagje zon, zee en strand? Dat vermoeide, slome gevoel? Enerzijds komt die vermoeidheid door de warmte. Je lichaam probeert je lichaam op de juiste temperatuur te houden. En als het erg warm is betekent dat dus afkoelen!

Drink daarom extra als het warm is. Je lichaam verliest dan veel vocht. En goed drinken betekent dat je beter kan afkoelen en een betere hersenwerking. Opwarmen, maar ook afkoelen kost dus energie!

Anderzijds heeft dat te maken met magnesium. Tijdens een zonvakantie is voldoende vitamine D beschikbaar. ☀️

Vitamine D en magnesium werken nauw samen. Ons lichaam heeft magnesium nodig om vitamine D op te nemen. Maar dan moet er wel voldoende aanwezig zijn!

Als er een tekort aan magnesium is dan zal dit proces minder goed functioneren. Je haalt magnesium vooral uit donkergroene groenten, bananen, bonen, chocolade, volle granen en noten en zaden. Én dus uit een goed voedingssupplement.

Ik raad magnesium altijd aan om te slikken. Het is bij meer dan 300 processen in je lichaam betrokken. Een superbelangrijk mineraal dus. En als het zonnetje schijnt, verbruik je dus meer magnesium. Maar dit geldt ook in tijden van stress of als je veel sport en is onmisbaar voor een goede hormoonbalans.

En dan nog vitamine C. Het verlaagt de stoffen die chronische ontstekingen stimuleren, bestrijdt virussen en stimuleert het ontgiftingsproces. En wist je dat je vitamine C nodig hebt voor de aanmaak van collageen? Het helpt uitstekend tegen pigmentvlekken en het remt ontstekingen. En daarom is vitamine C ook goed inzetbaar bij acné. Het helpt ook rode vlekjes na acné sneller vervagen. En het dus heel effectief tegen huidveroudering en zonschade. De krachtige antioxidanten helpen je huid mooi te houden.

Ik neem ook weleens ‘vakantie’ van mijn supplementen. Maar deze twee zitten absoluut in mijn koffer! Neem jij supplementen mee op vakantie? Met STUDIOHEALTH10 krijg je 10% korting bij Vitakruid!

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »