Vermoeid na een dagje strand? Dit is de oorzaak!
14 mei 2022 

Vermoeid na een dagje strand? Dit is de oorzaak!

Herken je dat gevoel na een dagje zon, zee en strand? Dat vermoeide, slome gevoel? Enerzijds komt die vermoeidheid door de warmte. Je lichaam probeert je lichaam op de juiste temperatuur te houden. En als het erg warm is betekent dat dus afkoelen!

Drink daarom extra als het warm is. Je lichaam verliest dan veel vocht. En goed drinken betekent dat je beter kan afkoelen en een betere hersenwerking. Opwarmen, maar ook afkoelen kost dus energie!

Anderzijds heeft dat te maken met magnesium. Tijdens een zonvakantie is voldoende vitamine D beschikbaar. 

Vitamine D en magnesium werken nauw samen. Ons lichaam heeft magnesium nodig om vitamine D op te nemen. Maar dan moet er wel voldoende aanwezig zijn!

Als er een tekort aan magnesium is dan zal dit proces minder goed functioneren. Je haalt magnesium vooral uit donkergroene groenten, bananen, bonen, chocolade, volle granen en noten en zaden. Én dus uit een goed voedingssupplement.

Ik raad magnesium altijd aan om te slikken. Het is bij meer dan 300 processen in je lichaam betrokken. Een superbelangrijk mineraal dus. En als het zonnetje schijnt, verbruik je dus meer magnesium. Maar dit geldt ook in tijden van stress of als je veel sport en is onmisbaar voor een goede hormoonbalans. Een magnesium die ik veel adviseer is magnesium tauraat.

En dan nog vitamine C. Het verlaagt de stoffen die chronische ontstekingen stimuleren, bestrijdt virussen en stimuleert het ontgiftingsproces. En wist je dat je vitamine C nodig hebt voor de aanmaak van collageen? Het helpt uitstekend tegen pigmentvlekken en het remt ontstekingen. En daarom is vitamine C ook goed inzetbaar bij acné. Het helpt ook rode vlekjes na acné sneller vervagen. En het dus heel effectief tegen huidveroudering en zonschade. De krachtige antioxidanten helpen je huid mooi te houden.

Ik neem ook weleens ‘vakantie’ van mijn supplementen. Maar deze twee zitten absoluut in mijn koffer! Neem jij supplementen mee op vakantie? Met STUDIOHEALTH10 krijg je 10% korting bij Vitakruid!

Over de schrijver
Reactie plaatsen