Rosacea: 7 tips om je huid te verbeteren
14 mei 2022 
in Huid

Rosacea: 7 tips om je huid te verbeteren

Of het nu gaat om acné, eczeem of rosacea, een huidprobleem is vaak een darmprobleem. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het ziet er vaak uit als een gezonde blos, maar het kan ook chronisch rood zijn en is gevoelig voor de uitbraak van acné-achtige plekken. Bij rosacea – het betekent letterlijk: rood als een roos – zijn de neus, wangen, voorhoofd en kin vaak rood gekleurd. Ongeveer 1 op de 20 mensen heeft er last van, en soms zelfs zonder het te weten.

Rosacea: 7 tips om je huid te verbeteren

  1. Een tekort aan maagzuur kan rosacea verergeren. Als je last hebt van maagzuur, een opgeblazen gevoel of een slechte adem kan dat wijzen op een tekort aan maagzuur. Het drinken van een glas water met appelazijn of citroensap bij de maaltijd kan je maag ondersteunen.

  2. Vermijd alcoholische dranken. Het werkt vaatverwijdend en versterkt ontstekingsreacties in je lichaam. De roodheid in het gezicht kan hierdoor toenemen.

  3. Zorg voor voldoende B-vitaminen. Denk aan peulvruchten, noten, zaden, groenten en fruit (let op histamine(vrijmakers!). En slik B-complex Actief en Visolie 1400 TG van Vitakruid (10% korting met kortingscode STUDIOHEALTH10).

  4. Denk om histamine en histaminevrijmakers. Een deel van de mensen met rosacea is gevoelig voor histamine. Ze kunnen rosacea verergeren. Denk bijvoorbeeld aan schimmelkaas, oude kaas, salami, tomaten, aardbeien, peulvruchten, paprika, zuurkool, peper, chocola, alcohol en noten.

  5. Check je darmen. Veel mensen met huidproblemen hebben darmproblemen. Met de EMB bloedtest kan je goed zien hoe het met je darmen is gesteld, en geeft een goede richting waar huidproblemen vandaan komen.

  6. Vermijd huidproducten met agressieve en hormoonverstorende stoffen. Je huid is een opneembaar orgaan. Alles wat je op je huid smeert kan in je bloedbaan komen. Bij rosacea is je huid kwetsbaar en is het extra belangrijk om huidproducten te gebruiken die je huidbarrière versterken. Ik gebruik zelf Loïs Lee. Als je het een keer wil proberen is de travelset fijn om mee te starten. Met kortingscode liesbethglow10 krijg je 10% korting.

7. Slik een goede probiotica met de juiste bacteriën om je huid met rosacea te verbeteren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen