Facemapping: dit zegt acné over jouw gezondheid
14 mei 2022 
in Huid

Facemapping: dit zegt acné over jouw gezondheid

Ooit van Face Mapping gehoord? Je gezicht en vooral de huid van je gezicht is een weerspiegeling van je gezondheid. De Ayurvedische geneeskunde geeft meer inzicht over huidproblemen die tot uiting komen in het gezicht. Volgens de Ayurvedische leer, zegt de plaats waar deze huidproblemen op je gezicht voorkomen iets over je algehele gezondheid. Zo zegt een puist op je voorhoofd iets heel anders dan een puist op je kin. Bij acné spelen vaak meerdere factoren een rol, maar dit kan een goede aanwijzing geven welke organen uit balans zijn.

Op de foto kan je precies zijn welk nummer correspondeert met de plek van acné op jouw gezicht. Zo kan jij voor jezelf nakijken welke organen er volgens de Ayurveda uit balans zijn.

1 Voorhoofd, boven de wenkbrauwen, bovenlip en kin
Dit zegt iets over een disbalans van het hart en de dunne darm. Het voorhoofd is een weerspiegeling van je spijsvertering. Een verstoring hiervan wordt zichtbaar door roodheid en onzuiverheden.

2 Tussen de wenkbrauwen en op de slapen
Als je onzuiverheden, roodheid en schilfertjes hebt tussen je wenkbrauwen of slapen, komt dit door een disbalans van de lever en de galblaas

3 Neus, wangen – boven het jukbeen
Dit wijst erop dat de milt, maag of alvleesklier uit balans zijn. Dat uit zich in roodheid en gevoeligheid op het jukbeen en op de bovenkant van de neus.

4 Neus/lippenplooi, wangen – onder het jukbeen
Gezonde longen zijn ook een weerspiegeling van de huid. Wanneer de conditie niet optimaal is door roken of allergieën – denk ook aan de dikke darm – kunnen er rode adertjes (couperose) en verstoppingen ontstaan.

5 Zijkant voorhoofd, ogen, slapen en oren
Als je nieren en blaas uit balans zijn kan je last krijgen van wallen, gerstekorrels, lijntjes en donkere kringen rond de ogen. Puistjes aan de zijkant van het voorhoofd en rond de oren kunnen een disbalans zijn van voornamelijk de nieren. Rode oren slaat op een tekort aan energie en dit komt voort vanuit de nieren.

6 Kin, kaaklijn en de hals
Heb je vaak onzuiverheden rond de kin, kaaklijn en de hals? Dit kan duiden op een hormonale disbalans of een verhoogd stressniveau.

Heb je last van acné? Maybe it's time for a Glow Up!

Over de schrijver
Reactie plaatsen