Dit is waarom citroensap gezond is
14 mei 2022 

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten.

Deze gele vrucht kan schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam. Citroenen zorgen voor het verwijderen van afvalstoffen uit je spijsverteringskanaal en ze reinigen de dikke darm. Ook helpt citroensap urinewegen schoon te maken (dus ook goed te gebruiken bij blaasontstekingen) en heeft het een positief effect op de zuurgraad in je lichaam.

Citroenen hebben nog veel meer positieve eigenschappen. Ik noem er nog een paar. Deze citrusvruchten hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen. Ze helpen griep, verkoudheid en een zere keel bestrijden. En ze helpen niet alleen de huid tegen veroudering, ook helpen de antioxidanten het risico op kanker verkleinen. Kanker groeit graag in een zure omgeving. En citroenen neutraliseren zuren. Ook kunnen te veel zuren overgewicht, diabetes en de ziekte van Alzheimer veroorzaken. Met het drinken van citroensap help je zuren te neutraliseren. Meer base dus. Dat zou je misschien niet zeggen van deze zure vrucht.

Als je vaak last hebt van slijmvorming helpt citroenwater ook uitstekend. Verstandiger is om helemaal te stoppen met het drinken van koemelk, mocht je dat nog doen. Ook als je minder koffie wil drinken is citroenwater een goed alternatief. Het geeft ook een energieboost in de ochtend en helpt je lichaam energiek en wakker te maken. Het zorgt dan ook voor meer focus!

Citroenwater is dus een effectieve manier om te ontgiften. Drink het daarom in de ochtend op de nuchtere maag en wacht daarna een halfuur voordat je gaat ontbijten. Meng ongeveer 1 citroen met 1 liter water. En denk om je gebit: drink met een rietje!

Over de schrijver
Reactie plaatsen