Waarom blauwe bessen gezond zijn

Eet jij ze ook graag? Blauwe bessen, ik eet ze elke dag. Het is echt mijn lievelingsvrucht. Die bijzondere blauwpaarse pareltjes zitten boordevol gezonde voedingstoffen en hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

Deze superfood wordt steeds populairder. En dat is ook niet zo gek, ze zijn ontzettend lekker en je kan er makkelijk mee variëren. Je kan ze bijvoorbeeld zo uit de hand eten, een smoothie van maken, verwerken in muffins of pannenkoeken of je eet ze lekker met wat havermout, aardbeien en havermelk.

Krachtig besje

Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vezels, vitamine C en K. Blauwe bessen hebben ook een hele krachtige antioxidantenwerking. Antioxidanten vangen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen aanbrengen aan cellen en weefsels en ook veroudering veroorzaken. Op de lange termijn kunnen antioxidanten mogelijk helpen om ziekten als kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen.

Blauwe bessen houden je bloedsuiker stabiel en verlagen je cholesterol en bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan resveratrol. Resveratrol is een polyfenol dat in blauwe bessen, maar ook in de schil van blauwe druiven voorkomt. Resveratrol werkt ontstekingsremmend en kan hartaandoeningen en kanker helpen voorkomen. En als kers op de taart zorgt het voor een mooie huid. Resveratrol zorgt voor een goede hydratatie en verbetering van de elasticiteit van de huid. Ook helpt het ouderdomsvlekken voorkomen en verbetert het je huidconditie.

Hormonen

Ze zijn dus heel goed voor je algehele gezondheid, maar ook voor je hormonen! Ze helpen oestrogenen in balans te houden en brengen je insuline omlaag, dat weer zorgt voor een stabiele bloedsuiker en dat helpt je met afvallen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen