Wie zit er nou achter Studio Health? Nou ik dus, Liesbeth de Boer. Ik ben hormoonfactorcoach en daarnaast werk ik als freelance journalist en tekstschrijver. Vreemde combi? Misschien. Maar het vult elkaar heel goed aan. Zo schrijf ik wekelijks blogs over gezondheid en voeding op deze website. Ik hou van schrijven en help graag mensen van hun vage klachten af, dus voor mij is dit dé ultieme combinatie.

Of ik dat altijd al deed? Nee, ik heb allerlei verschillende banen gehad. Van juridisch secretaresse tot intercedent. Dat vond ik meestal wel interessant voor ongeveer een halfjaartje en dan ging ik weer weg. Mensen die mij kennen noemden mij dan ook wel een echte jobhopper, ik was op zoek naar werkgeluk. Die nieuwe baan was het dan gewoon niet voor mij. Het voelde voor mij dan vaak verstikkend. Ik was op zoek naar vrijheid. Dus toch maar opnieuw de schoolbanken in. En zo studeerde ik in 2015 af in de journalistiek. My ticket to freedom. Schrijven is wat ik graag doe, en dan ook nog mijn eigen tijd indelen! Om een paar jaar later de opleiding Hormoonfactor trainer bij Ralph Moorman succesvol af te ronden. Ik schrijf niet alleen over voeding en gezondheid, ik help nu ook mensen van hun klachten af. En dat geeft heel veel voldoening. Ik ben dankbaar!

Vrijheid, blijheid

Ik ben graag een vrije vogel en deel graag mijn eigen tijd in. Zo zit ik te vaak met een laptop op schoot om 22.00 uur ’s avonds, maar het geeft mij ook de vrijheid om overdag bijvoorbeeld wat vaker bij de kinderen te zijn.

Does it spark joy?

Als kind wist ik dan ook nooit wat ik wilde worden. Ik hield wel van verhalen schrijven, lekker eten maken en van mensen helpen. Nog steeds vind ik het een gekke vraag, dat je aan een kind vraagt: ‘wat wil je worden?’ Hoezo? Het is al iemand! Met geweldige kwaliteiten en talenten. Het is toch veel belangrijker om te vragen: Wat vind je leuk? Waar word je gelukkig van? Of wat vind jij belangrijk?

Het was voor mij een belangrijke levensles om mijn hart te volgen. Een andere optie is er niet voor mij. Ik kies voor geluk. Ik doe de dingen die ik leuk vind, die mij energie geven en die mij gelukkig maken. Yes, Studio Health does spark joy! Die kreet van Marie Kondo ‘does it spark joy?’ is op zoveel dingen toe te passen: werk, vriendschappen, kleding, noem maar op! Word je er blij van? Houden! Zo niet, let it go!

Geef een reactie

Pin It