Vegan Appeltaart met blauwe bessen

appeltaartje.png

Vegan appeltaartje met blauwe bessen

Dit taartje is super easy en ook nog eens heel lekker! Vrij van gluten, geraffineerde suikers en helemaal vegan. Het recept is van mijn moeder en die neemt het niet zo nauw met de grammen maar is meer van het bakken op ‘gevoel’. Ik moest het taartje dan ook een paar keer maken om te weten hoeveel van wat ik nou ongeveer nodig had. Maar dat vond ik niet zo erg! Ik hoop dat jullie dit taartje ook heel lekker vinden.

Voor de bodem:

  • 200 gr amandelmeel
  • 100 gr dadels
  • handje amandelen of walnoten
  • 2 el gesmolten kokosolie

Voor de vulling:

  • 3 appels geschild en in stukjes gesneden
  • 200 gr blauwe bessen
  • 2 tl kaneel
  • beetje gesmolten kokosolie en amandelmeel om de vulling een beetje te binden.
  • 2 el kokosbloesemsuiker (optioneel, maar kan ook prima zonder)

Doe de ingrediënten voor de bodem in de blender tot het een redelijk glad mengsel is. Wanneer je de amandelen nog een beetje grof wilt houden doe die er dan wat later bij. Mocht het nog te droog zijn doe er dan wat meer (gesmolten) kokosolie bij. Druk het mengsel aan in een bakvorm.

Doe de ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een kom en meng door elkaar. Vul de taart en zet het 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Lekker met een dikke klodder Mild & Creamy vanille Alpro!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s