BLOG

Succesvol je doel bereiken en behouden

Misschien wil je graag een paar kilo kwijt. Of gezonder leven omdat je weinig energie hebt en er graag fit uit wilt zien. Maar waarom lukt het niet? Waarom lukt het niet om die knop om te zetten en daadwerkelijk voor je doel te gaan?

Om je doel te bereiken moet je dingen laten en dingen doen. Je weet dat je meer moet bewegen en gezonder moet eten om je doel te bereiken. Het vooruitzicht lijkt fijn: meer energie, strakker in je vel, je weer prettig voelen in je bikini of zwembroek. Maar dan komen je gedachten in opstand. Geen wijn? Geen patat? En drie keer in de week sporten? Neeeeeh, das niks voor mij.

Je moet écht willen

Aan de ene kant wil je graag een lijf waarin jij je lekker voelt en fit en energiek zijn. Maar aan de andere kant moet je daar dus wat voor over hebben: opoffering. Ook wel pijn genoemd. Je weet dat je er op langere termijn meer aan hebt om gezonder te eten, meer te bewegen en je leefstijl aan te passen. En toch doe je het niet. Weet je hoe dat komt? Omdat je het niet écht wilt. Blijkbaar is de noodzaak niet groot genoeg en beschik je niet over voldoende zelfdiscipline. Au! Ja, dat voelt misschien een beetje als een klap in je gezicht. Maar als je echt iets wilt veranderen, dan moet je dat ook graag genoeg willen.

‘Ja, maar ik wil ook nog een beetje leuk leven.’ Is ook een uitspraak die ik regelmatig hoor. Joe, ik wil ook graag leuk leven! En daarom eet ik ook wel eens een patatje, maar eet ik de andere dagen wel gezond en zorg ik voor voldoende beweging om de balans te houden. Als je niets onderneemt, dan faal je ook niet. En dan blijft het zoals het is. Maar als je blijft leven zoals je nu leeft, hoe ziet jouw leven er dan uit over 5 of 10 jaar? Denk je daar wel eens over na?

Mindset

Doorbreek je eigen ingesleten en vooral belemmerende patronen en verander je mindset. Wees geen saboteur van je eigen leven en herken je ingesleten patronen. Verander je denkpatronen in nieuwe, krachtige overtuigingen en word je eigen goeroe! Zorg dat je nieuwe, positieve handelingen herhaalt, zodat dat deze positieve en gezonde patronen plaats maken voor de oude. En niet onbelangrijk: bekijk het als iets positiefs, beleef er plezier aan. Geniet van je nieuwe manier van leven en beloon jezelf af en toe. Stel kleine doelen op en beloon jezelf met een mooi nieuw shirt, een geweldig concert of een heerlijke smoothie bij je favo restaurant en sta stil wat je al hebt bereikt.

Nobody can stop you, but you

Ik begrijp dat het soms lastig is, maar als je echt iets wilt bereiken, dan laat je je door niets of niemand weerhouden. Opgeven is geen optie! Focus je niet op de korte termijn, maar op het succes op de lange termijn. Succesvol je doel bereiken én behouden vereist elke dag opnieuw volledige focus en inzet. En geloof in jezelf. Als jij gelooft dat jij het kan, ben je al halverwege!

Je doel behouden

Maar hoe behoud je je doel? Door voor de geest te halen hoe je je voelde toen je je doel nog niet had bereikt. Misschien was je wat kilo’s zwaarder, had je weinig energie, voelde je je onzeker, was het lastig om leuke kleding te kopen, voelde je je ongemakkelijk in je bikini of zwembroek. Soms moet je je oude pijn opzoeken om te voelen hoe dat was en waarom je dat niet meer wil. En dat vereist elke dag opnieuw volledige focus en inzet. Wees je bewust van je leefstijl. Enneh… nobody’s perfect. We hebben allemaal wel eens een slechte dag. Maar hoe je doel in zicht. Waarom deed je dit ook alweer? Kies elke dag opnieuw voor een gezonde leefstijl.

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »