Wist je dat door uit je comfortzone te stappen je nieuwe verbindingen aanmaakt in je hersenen? Dat is de manier om je gedrag te veranderen. Maar ook je denkwijze, mindset en gevoelens.

Vaak vinden mensen het spannend om het eens anders te doen, maar je kan beginnen met kleine stapjes. Uit je comfortzone stappen kan eigenlijk al heel gemakkelijk. Dat kan je al doen door te kiezen voor een ander ontbijt, door de fiets te pakken in plaats van de auto of door een andere route te lopen dan je gewend bent. Eerst voelt het misschien ongemakkelijk, maar je hebt er vooral veel profijt van. Het maakt je bijvoorbeeld flexibelere in stressvolle situaties.

Ik vind het steeds leuk om uit mijn comfortzone te stappen. Ik ben helemaal voor ‘practice what you preach’  en ‘walk your talk’. Regelmatig adviseer ik klanten om naar de sauna te gaan, omdat het gezond is en een uitstekende manier om te ontgiften en te ontspannen. Maar heel eerlijk: ik koos er altijd voor om naar de badkledingdagen te gaan in de sauna. Maar binnenkort ga ik dan eindelijk met de billen bloot. En daar heb ik eigenlijk best zin in!

Ga jij weleens naar de sauna?

Het is niet mogelijk om te reageren.

Pin It