Je hebt goede voornemens, doelen en plannen, maar toch red je het niet. Je zou er dit keer echt voor gaan, maar het lukt niet. ‘Wat je doel ook is, met Purpuz haal je het’, deze quote maakte mij nieuwsgierig dus kocht ik deze agenda voor 2020. Gaat dit boekje mij echt helpen om mijn doelen te bereiken?

De Purpuz Planner. Een agenda die je ook helpt om je te begeleiden naar een gelukkiger en meer succesvol leven. Nou, wie wil dat nu niet? Doelen kan je op allerlei gebieden hebben. Zowel zakelijk als privé, maar ook als je op het gebied van je gezondheid een doel wil bereiken helpt het je naar het volgende niveau. Succesvol je doel behalen en behouden, ik schreef er al eens een blog over, is niet altijd eenvoudig. Om je doelen in balans te halen, biedt de planner acht tools.

Visualiseren

De eerste tool is een purpuz map die je helpt om je dromen te visualiseren. Visualiseren. Doe jij dat wel eens? Ik hou ervan! En ik doe het al heel lang. Ik hou ervan omdat het goed werkt. Net als het maken van vision boards. Het is eigenlijk hetzelfde idee. Het maken van een soort poster met dingen die je wil bereiken. Zo heb ik ooit eens een vision board gemaakt met een baby (toen ik nog kinderloos was en een kinderwens had), een nieuwe auto, een nieuw huis en een succesvol afgeronde hbo-studie waar ik toen nog aan moest beginnen. En dat is allemaal gelukt. En ik heb het ook gedaan voor ik startte met Studio Health. En nu ik hier weer over schrijf, denk ik: dat moet ik nodig weer eens doen. Maar dat ga ik nu dus doen in de Purpuz Planner.

Dromen ordenen

De tweede tool is de purpuz matrix en die helpt je om je dromen te ordenen. Per droom vraag je je bijvoorbeeld af hoe graag je deze droom wilt verwezenlijken. Mooie overeenkomst met mensen die mij in de praktijk komen. Hoe graag wil je nu echt afvallen, meer energie en een strakker lijf? En wat heb jij daar voor over?

Bij de derde tool deel je je doel op in stappen. Met deze tool, het Purpuz Plan, maak je je doel dus behapbaar.

Dan volgt het Purpuz Pad, want hoe lang denk jij nodig te hebben voor je doel, per stap? En in welke volgorde ga jij ze uitvoeren?

Plannen

De maandplanning is de vijfde stap. Hier vermeld je onder andere de stappen die je in deze maand wilt maken, maar ook is er ruimte gereserveerd om tijd te maken voor jezelf en je naasten. Heerlijk toch? Ik bedoel welke agenda houdt daar nu rekening mee? Plan een plekje voor jezelf in je agenda. Ik roep het regelmatig tegen klanten. Maar dit is volgens mij de enige agenda die het écht toestaat.

De weekplanning. In deze planning kijk je of de maandplanning nog realistisch is of dat er misschien iets moet worden aangepast. Daarnaast heb je dagdoelen, elke week een nieuwe uitdaging, word je elke week geïnspireerd met een nieuwe quote – love it – en nog veel meer…

Reflecteren

De zevende tool is de dagreflectie. Daarbij sta je elke dag stil bij je overwinningen en groei.

En als laatste de vragen aan jezelf. Om maandelijks bij jezelf in te checken. Je staat stil bij waar je nu staat en neemt een kijkje in de toekomst.

Overzichtelijk en behapbaar

Doelen stellen. Ik hou ervan. Om mijzelf naar een hoger niveau te brengen. Dat kan privé zijn, maar ook zakelijk gezien heb ik nog genoeg dat ik wil bereiken. En daar ga ik met deze planner mee aan de slag. Ik weet nu al dat het mij gaat helpen naar een betere focus op zakelijk gebied. Ik beschreef de Purpuz Planner nu in een notendop. Het is veel uitgebreider. Met deze planner ben je dagelijks bezig om je doel te bereiken. Stap voor stap. Lekker overzichtelijk. Op deze manier is het overzichtelijk en behapbaar. Ik kan nu al niet wachten tot het 2020 is! Het wordt een mooi jaar, dat voel ik aan alles!

Oh ja, de planner belooft dat je na één jaar gebruik meer in balans, gelukkiger en succesvoller bent. En mocht je nu nog twijfelen: voor de Purpuz Planner geldt een Niet Goed = Geld Terug garantie…!

Geef een reactie

Pin It