‘Geen boterham? Maar wat eet jij dan in de ochtend?’ Het is een veelgestelde vraag. Daarom deel ik mijn all time favourites! Ik sla ook regelmatig mijn ontbijt over omdat ik een groot fan ben van intermittent fasting en dan pas start met eten tussen 11.00 en 12.00 uur. Maar ook rond het middaguur zijn ze lekker! Hier zijn ze dan: drie heerlijke gluten- en zuivelvrije ontbijtjes zonder toegevoegde suikers.

Ik hou van smoothies. Je kan er eindeloos mee variëren en het is dé manier om een bommetje vitamines en andere belangrijke voedingstoffen binnen te krijgen. En nog een belangrijke tip: kauw je smoothie! Voor een goede vertering is het belangrijk om je smoothie goed te kauwen.

  1. Groene smoothie

  • Handvol verse spinazie
  • 1 banaan
  • Handvol blauwe bessen
  • 5 aarbeien
  • 150 milliliter havermelk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  1. Banana-blueberrie pancake

 

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • Handvol blauwe bessen
  • 20 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosolie om in te bakken

Prak de banaan in een kommetje en voeg de eieren en havermout toe. Even goed doorroeren. Verhit de kokosolie in de pan en voeg het mengel toe. Voeg ook direct de blauwe bessen toe en bak het geheel op laag vuur. Strooi het kaneel na het bakken over de pannenkoek en garneer met vers fruit en smullen maar!

  1. Havermelk met aardbeien, blauwe bessen, frambozen en havermout

  • 50 gram havermout
  • 4 aardbeien
  • Handvol blauwe bessen
  • 5 frambozen
  • 20 gram noten (amandelen, walnoten of pecannoten
  • Ongeveer 150 milliliter (eventueel verwarmd) havermelk toevoegen

Je kan eindeloos variëren met dit ontbijt. Het is ook heerlijk met kiwi, banaan, bramen of mango. En het was je misschien al opgevallen: steeds weer die blauwe bessen! Klopt, ik ben een groot fan! Dat kleine besje zit namelijk boordevol antioxidanten, ze houden je bloedsuiker stabiel, en verlagen je cholesterol. Deze lekkere superfood is ook rijk aan resveratrol en dat stofje werkt ontstekingsremmend en kan hartaandoeningen en kanker helpen voorkomen. En het verbetert de elasticiteit van de huid. Ik eet ze bijna elke dag!

Heb je er ‘s ochtends geen tijd voor? Maak er tijd voor! Sta elke dag 10 minuten eerder op en verwen jezelf met een heerlijk en voedzaam ontbijt! You’re worth it!

Geef een reactie

Pin It