BLOG

Kauw je smoothie!

Ja, echt! Het is voor je spijsvertering heel goed om je smoothie te kauwen. De vertering van voedsel begint namelijk al in je mond. Door goed te kauwen komt er speeksel vrij en dat bevat verschillende enzymen. Het enzym amylase zorgt voor het afbreken van complexe suikers (zetmeel). Verder zorgt het speeksel ervoor dat je voeding makkelijk kan doorslikken, gaat het infecties tegen en het houdt het de mond en tanden schoon.

Ook ontspanning bevordert je spijsvertering

Niet alleen goed kauwen heeft een positief op je spijsvertering. Ook ontspanning heeft een bevorderend effect. Door te ontspannen bevorder je het spijsverteringsstelsel en dat heeft weer invloed op de slijm- en enzymproductie. Stress werkt dus remmend op je spijsvertering. Het is niet alleen beter voor je vertering om je smoothie en ander voedsel goed te kauwen, je proeft ook wat je eet. Door bewust te eten geniet je meer van wat je eet.  Dus ontspan, neem de tijd en kauw je smoothie!

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »