BLOG

Hoezo? Moet er 10 kilo af?

 

Een beetje beledigd. Zo voelde ik me. En zo was het niet bedoeld, hij had het echt goed met mij voor. Dat weet ik zeker.

Remco van Fittergy. De man achter het sportvasten. Nadat ik onder de Dexa-scan vandaan kwam vertelde hij mij dat er wel 10 kilo af mocht. Ik dacht eerst nog dat hij een grapje maakte. Met mijn gewicht voldeed ik immers aan de normen van een gezond gewicht volgens de BMI. En ik was niet dik. Maar Remco wees mij op het ongezonde vet rond mijn organen. Dit wordt ook wel visceraal vet genoemd. En dit is precies het vet dat het risico op ernstige aandoeningen kan verhogen.

Nu ik 10 kilo lichter ben – jep, Remco had gelijk – voldoe ik nog steeds aan de normen van een gezond gewicht volgens de BMI. Heel eerlijk, ik lette eerder nooit echt op hoeveel ik precies woog. En dat is nu nog steeds zo. Maar ik let nu wel veel meer op wat ik eet. Ik kies vooral voor pure en onbewerkte voeding. Nog voordat ik orthomoleculair therapeut werd, kwam ik in aanraking met Sportvasten en ik was meteen fan!

Sportvasten werd voor mij een eerste stap naar een gezonde leefstijl. Door te sportvasten leer je je lijf beter kennen. Dat je bijvoorbeeld prima een paar dagen kan vasten en dat je dan ook nog prima functioneert. En ik leerde mijn lijf weer (overtollig) vet te verbranden. Ik was wel klaar met die trek naar suikers. Om vervolgens weer in een suikerdip te belanden. Ik wilde weer energie! En dat kreeg ik. Dat strakkere lijf kreeg ik er gratis bij. Nu gaat het vanzelf. Ik ben heel bewust van wat ik eet. En dat is niet 100 procent puur en onbewerkt. Maar zeker wel 80/90 procent. Ik eet ook regelmatig een patatje of een stuk chocola. Op gewicht blijven kost mij geen enkele moeite.

Expeditie Robinson in je eentje, zo noem ik sportvasten ook wel eens. Je leert je lichaam goed kennen en bent soms verbaasd wat het allemaal aan kan. En op dag 10 voel je je een winnaar! You made it! Een avontuur van 10 dagen die de moeite waard is. Voor meer energie, betere sportprestaties en een gemiddeld gewichtsverlies van 2 tot 6 kilo.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »