BLOG

Hittegolf tip!

Ja, het is warm! En met deze hitte verlies je veel vocht en zout. Als je veel transpireert, sport, geregeld naar de sauna gaat of menstrueert is er een ideale manier om verloren mineralen weer aan te vullen: door Keltisch zeezout of Himalayazout aan je water toe te voegen.

Er wordt wel eens gezegd dat we te veel zout eten, maar als je gezond eet, puur en onbewerkt, krijg je niet te veel zout binnen en is het goed om de juiste zout -dus geen keukenzout- toe te voegen aan je voeding. Keltisch zeezout en Himalayazout zitten namelijk boordevol mineralen en helpen je goed te voelen, zeker wanneer je last hebt van een lage of hoge bloeddruk. Het helpt namelijk je bloeddruk te reguleren.

Balans

Water is heel gezond en is belangrijk voor heel veel processen in je lichaam. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk voor het transport van zuurstof en voedingstoffen en het zorgt voor de afvoer van bijvoorbeeld warmte. Dus hou je vochthuishouding in balans en drink lekker veel water met deze hitte en voeg wat Keltisch zeezout of Himalayazout toe!

Tip

Oh ja, drink niet uit een zacht plastic flesje -en laat ‘m zeker niet in de zon liggen-, maar drink uit een waterfles die vrij is van BPA en weekmakers!

 

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »