Ja, het is warm! En met deze hitte verlies je veel vocht en zout. Als je veel transpireert, sport, geregeld naar de sauna gaat of menstrueert is er een ideale manier om verloren mineralen weer aan te vullen: door Keltisch zeezout of Himalayazout aan je water toe te voegen.

Er wordt wel eens gezegd dat we te veel zout eten, maar als je gezond eet, puur en onbewerkt, krijg je niet te veel zout binnen en is het goed om de juiste zout -dus geen keukenzout- toe te voegen aan je voeding. Keltisch zeezout en Himalayazout zitten namelijk boordevol mineralen en helpen je goed te voelen, zeker wanneer je last hebt van een lage of hoge bloeddruk. Het helpt namelijk je bloeddruk te reguleren.

Balans

Water is heel gezond en is belangrijk voor heel veel processen in je lichaam. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk voor het transport van zuurstof en voedingstoffen en het zorgt voor de afvoer van bijvoorbeeld warmte. Dus hou je vochthuishouding in balans en drink lekker veel water met deze hitte en voeg wat Keltisch zeezout of Himalayazout toe!

Tip

Oh ja, drink niet uit een zacht plastic flesje -en laat ‘m zeker niet in de zon liggen-, maar drink uit een waterfles die vrij is van BPA en weekmakers!

 

Geef een reactie

Pin It