BLOG

Face Mapping: dit zegt acné over jouw gezondheid

Ooit van Face Mapping gehoord? Je gezicht en vooral de huid van je gezicht is een weerspiegeling van je gezondheid. De Ayurvedische geneeskunde geeft meer inzicht over huidproblemen die tot uiting komen in het gezicht. Volgens de Ayurvedische leer, zegt de plaats waar deze huidproblemen op je gezicht voorkomen iets over je algehele gezondheid. Zo zegt een puist op je voorhoofd iets heel anders dan een puist op je kin. Bij acné spelen vaak meerdere factoren een rol, maar dit kan een goede aanwijzing geven welke organen uit balans zijn.

Op de foto kan je precies zijn welk nummer correspondeert met de plek van acné op jouw gezicht. Zo kan jij voor jezelf nakijken welke organen er volgens de Ayurveda uit balans zijn.

1 Voorhoofd, boven de wenkbrauwen, bovenlip en kin
Dit zegt iets over een disbalans van het hart en de dunne darm. Het voorhoofd is een weerspiegeling van je spijsvertering. Een verstoring hiervan wordt zichtbaar door roodheid en onzuiverheden.

2 Tussen de wenkbrauwen en op de slapen
Als je onzuiverheden, roodheid en schilfertjes hebt tussen je wenkbrauwen of slapen, komt dit door een disbalans van de lever en de galblaas

3 Neus, wangen – boven het jukbeen
Dit wijst erop dat de milt, maag of alvleesklier uit balans zijn. Dat uit zich in roodheid en gevoeligheid op het jukbeen en op de bovenkant van de neus.

4 Neus/lippenplooi, wangen – onder het jukbeen
Gezonde longen zijn ook een weerspiegeling van de huid. Wanneer de conditie niet optimaal is door roken of allergieën – denk ook aan de dikke darm – kunnen er rode adertjes (couperose) en verstoppingen ontstaan.

5 Zijkant voorhoofd, ogen, slapen en oren
Als je nieren en blaas uit balans zijn kan je last krijgen van wallen, gerstekorrels, lijntjes en donkere kringen rond de ogen. Puistjes aan de zijkant van het voorhoofd en rond de oren kunnen een disbalans zijn van voornamelijk de nieren. Rode oren slaat op een tekort aan energie en dit komt voort vanuit de nieren.

6 Kin, kaaklijn en de hals
Heb je vaak onzuiverheden rond de kin, kaaklijn en de hals? Dit kan duiden op een hormonale disbalans of een verhoogd stressniveau.

Deze informatie komt uit mijn online programma Weg met acné! Klik hier voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »