BLOG

Waarom alcohol schadelijk is

Op een zonovergoten terras lekker een wijntje drinken of een koud biertje. Genieten toch? Zeker als je in goed gezelschap bent. Alcohol is niet meer weg te denken uit onze Westerse cultuur. Toch is het goed om even stil te staan bij wat alcohol precies met je doet.

Lees verder »

Gezonde vetten helpen je afvallen

Vetten. Jarenlang werd ons wijs gemaakt dat we dat we dik zouden worden van vetten en dat ze slecht zijn voor hart- en bloedvaten. En dat geldt zeker voor transvetten die bijvoorbeeld in koekjes, chips en gefrituurde snacks zitten. Maar bepaalde vetten zijn heel gezond. Ze zorgen niet alleen voor een verzadigd gevoel, ze werken ontstekingsremmend en geven je energie! 

Lees verder »

De kracht van de blauwe bes

Eet jij ze ook graag? Blauwe bessen, ik eet ze elke dag. Het is echt mijn lievelingsvrucht. Die bijzondere blauwpaarse pareltjes zitten boordevol gezonde voedingstoffen en hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Wil je weten welke? Dat lees je hier.

Lees verder »

Gifstoffen in je vetcellen

Met detoxen reinig je je lichaam van binnenuit van afvalstoffen of gifstoffen. Je denkt misschien dat het een hype is, maar het bestaat al eeuwen. Detoxen kan op verschillende manieren, maar de meest effectieve is door vooral veel plantaardig te eten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als je veel plantaardige voeding eet, inclusief een aantal veganistische dagen, je lichaam beter ontgift.

Lees verder »

Stress verstoort je hormoonbalans

Stress, iedereen heeft er wel eens last van. Er is ook niks mis mee als het om acute stress gaat. Het zorgt ervoor dat je scherp blijft en goed presteert. Maar chronische stress kan leiden tot een bijnieruitputting of burn-out…

Lees verder »

Waarom sporten gezond is

In drukke tijden is het soms lastig om tijd te vinden om te sporten. Terwijl je het dan misschien wel het meest nodig hebt. Dus soms betekent dat een uurtje eerder opstaan, terwijl je gezin nog slaapt. Of jog je vlak voor of na het eten nog een rondje. Soms betekent dat even je eigen tijd claimen, zodat jij even je hormonen kan boosten. Want het gevoel dat je na het sporten krijgt, is toch heerlijk? Ik vertel je graag waarom sporten zo gezond is!

Lees verder »

Heb je hoofdhonger of maaghonger?

Wist je dat ons lichaam nog steeds is ingesteld op periodes van weinig voedsel? In de tijd van de jager-verzamelaar was het bittere noodzaak om periodes zonder eten te kunnen overleven. Tegenwoordig is er eten in overvloed en eten doen we dan ook graag. Vaak veel te veel, terwijl we dat nu helemaal niet meer nodig hebben. Waarom eten we te veel? Hebben we echt honger of is er een andere achterliggende oorzaak?

Lees verder »

Melk de witte motor?

“Melk de witte motor”, ken je die slogan nog van die reclame uit de jaren ’90? De overheid en industrie vertelden ons jarenlang hoe gezond melk is. Maar is dat wel zo?

Lees verder »

Afvallen? Word een vetverbrander!

Wist je dat de meeste mensen energie krijgen uit suiker? En dat dat veel nadelen heeft? Veel suikerverbranders eten relatief veel koolhydraten door het eten van brood, muesli, pasta en koekjes en snoepjes. Door de switch te maken naar vetverbranding verlies je makkelijker gewicht, voel je je energieker en verbetert je conditie!

Lees verder »

Zo kom je van diabetes type 2 af!

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Het is daarmee een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Maar door je leefstijl aan te passen kan diabetes type 2 in remissie komen. Dat betekent dat je geen medicijnen meer hoeft te gebruiken en klachtenvrij kan leven! Hier lees je hoe!

Lees verder »

What if…?

Stel, jij ligt vannacht lekker te slapen. Terwijl jij heerlijk ligt te dromen komt er een fee langs. En deze fee lost al jouw problemen op. Hoe ziet jouw leven er dan uit?

Lees verder »

Last van candida?

Last van zwemmerseczeem, een vaginale schimmelinfectie of kalknagels? Deze infecties worden veroorzaakt door candida en kunnen zeer hardnekkig zijn. Ik help je ervan af!

Lees verder »