BLOG

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Heb jij wel eens blaasontsteking gehad? Wat een ontzettend naar gevoel he? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga ja naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens te bellen voor de uitslag: ‘Oh ja, dat was duidelijk hoor. Je hebt blaasontsteking. We hebben een antibioticakuur voor je klaargelegd bij de apotheek.’ En inderdaad na een paar dagen antibiotica voelde ik dan eindelijk verlichting. Wat ik nog meer deed? Veel vitamine C slikken, brandnetelthee en cranberrysap drinken. Ik heb heel wat ‘kuurtjes’ verslonden. Arme darmflora. Achteraf had dat dus helemaal niet gehoeven..

Antibiotica. Er is veel over te doen omdat antibioticaresistentie op de loer ligt. Wist je dat je in 90% van de gevallen he-le-maal geen antibiotica nodig hebt bij blaasontsteking? Ik vond het echt een eye-opener. Als ik dat eerder had geweten, had ik die antibioticakuurtjes zeker links laten liggen. Je darmflora krijgt het zwaar te verduren tijdens zo’n kuur. En ik zie het ook regelmatig terug bij mensen die een EMB bloedtest bij mij doen. Een verstoorde darmflora, soms door slechte voeding of stress, maar ook zeker door het gebruik van antibiotica.

Wat je kan gebruiken in plaats van antibiotica? D-Mannose. In 90% van de gevallen wordt een blaasontsteking veroorzaakt door de E-coli. Door D-Mannose te gebruiken kan de E-coli niet hechten aan het weefsel van de urinewegen. D-Mannose bindt de bacteriën en gaat de aanhechting in urinewegen tegen. En wat een groot voordeel is ten opzichte van antibiotica, is dat er geen resistentie ontstaat. En dat het geen bacteriën doodt en dus ook de goede bacteriën met rust laat. De bacteriën spoelen via het urinewegsysteem naar buiten. Dus D- Mannose, verkrijgbaar bij de orthomoleculair therapeut of de betere drogist ;-).

Gerelateerde artikelen

Acné door melkproducten?

Vroeger toen ik klein was, kreeg ik als ontbijt vaak een beschuitje met hagelslag en een glas melk. En na het diner als toetje een kommetje vanillevla. Maar zuivel en suiker zijn niet echt bevorderlijk voor een mooie huid. Helemaal niet zelfs.

Lees verder »

Dit is waarom citroensap gezond is

De citroen helpt bij de natuurlijke ontgifting van het lichaam. Deze prachtige gele vrucht is rijk aan vitamine B en C, ijzer, calcium, magnesium, kalium en antioxidanten. En wist je dat citroen schade aan je cellen, weefsels en organen voorkomen door je lever te stimuleren om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam?

Lees verder »

De belangrijkste oorzaken van slaapproblemen

Hoe slaap jij? Een van mijn leefstijlregels is 8 uur slaap per nacht. En heel eerlijk? Ik ben daar de laatste weken wat roekeloos mee omgegaan. En daar baal ik dan best een beetje van. Want voldoende nachtrust zorgt niet alleen voor een goed herstel van je lichaam, maar ook voor je huid.

Lees verder »

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Vertel eens? Wat doe jij als je blaasontsteking hebt? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga je naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens een antibioticakuur te gebruiken. Maar wist je dat dat in 90% van de gevallen helemaal niet nodig is? Er is namelijk een veel beter alternatief…

Lees verder »

Hoe mindful eet jij?

Eet jij bewust? Ben jij je bewust van de smaak, structuur, voedingswaarde van wat je eet? En hoe voel je je op het moment dat je iets eet? Veel te vaak schrokken we gehaast ons eten naar binnen, zonder dat we het echt proeven. En kunnen we soms een zak chips onbewust helemaal leeg eten.

Lees verder »