Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica - Studio Health
HEALTH

Blaasontsteking verhelpen zonder antibiotica

Leren? Vind ik geweldig, net als lezen. Ik ben niet van de romans, maar wel van inspirerende boeken waar ik echt wat van opsteek. Een levensles, over gezondheid, het bereiken van doelen of het opzetten van een succesvolle onderneming. In mei mag ik de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut afronden. In één van de eerste lessen leerde ik dat je ook zonder antibiotica een blaasontsteking kan bestrijden.

Heb jij wel eens blaasontsteking gehad? Wat een ontzettend naar gevoel he? Toen ik jonger was, had ik het regelmatig. En wat doe je dan? Dan ga ja naar de huisarts om je urine in te leveren, om vervolgens te bellen voor de uitslag: ‘Oh ja, dat was duidelijk hoor. Je hebt blaasontsteking. We hebben een antibioticakuur voor je klaargelegd bij de apotheek.’ En inderdaad na een paar dagen antibiotica voelde ik dan eindelijk verlichting. Wat ik nog meer deed? Veel vitamine C slikken, brandnetelthee en cranberrysap drinken. Ik heb heel wat ‘kuurtjes’ verslonden. Arme darmflora. Achteraf had dat dus helemaal niet gehoeven..

Antibiotica

Antibiotica. Er is veel over te doen omdat antibioticaresistentie op de loer ligt. Wist je dat je in 90% van de gevallen he-le-maal geen antibiotica nodig hebt bij blaasontsteking? Ik vond het echt een eye-opener. Als ik dat eerder had geweten, had ik die antibioticakuurtjes zeker links laten liggen. Je darmflora krijgt het zwaar te verduren tijdens zo’n kuur. En ik zie het ook regelmatig terug bij mensen die een EMB bloedtest bij mij doen. Een verstoorde darmflora, soms door slechte voeding of stress, maar ook zeker door het gebruik van antibiotica.

D-Mannose

Wat je kan gebruiken in plaats van antibiotica? D-Mannose. In 90% van de gevallen wordt een blaasontsteking veroorzaakt door de E-coli. Door D-Mannose te gebruiken kan de E-coli niet hechten aan het weefsel van de urinewegen. D-Mannose bindt de bacteriën en gaat de aanhechting in urinewegen tegen. En wat een groot voordeel is ten opzichte van antibiotica, is dat er geen resistentie ontstaat. En dat het geen bacteriën doodt en dus ook de goede bacteriën met rust laat. De bacteriën spoelen via het urinewegsysteem naar buiten. Dus D- Mannose, verkrijgbaar bij de orthomoleculair therapeut of de betere drogist ;-).

Het is niet mogelijk om te reageren.