2x gezonde Havermoutrepen

Makkelijker kan niet! Ben je op zoek naar een gezond en vooral makkelijk tussendoortje? Probeer deze dan eens. De ingrediënten heb je vast al wel in huis.

Ik kwam dit receptje tegen toen ik in een keukenla aan het rommelen was op zoek naar een ander recept voor een vriendinnetje. Ik heb het ooit opgeschreven op een rommelig papiertje en was het helemaal vergeten. Maar toen ik het vond en zag dat het vegan was ben ik meteen aan de slag gegaan. Waren het koekjes of repen? Al bezig besloot ik er repen van te maken, en ik vond ze erg lekker! Inmiddels maak ik ze erg vaak en in verschillende varianten. Ik heb er 2 voor je opgeschreven:

repen

Haverreep met kokos en rozijnen

Voor 8 repen:

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen, geprakt
  • 50 gram noten, grof gehakt (ik heb hazelnoten gebruikt)
  • 20 gram kokosschaafsel
  • 35 gram rozijnen
  • snuf kaneel

reep groot2Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar. Iets te droog? Doe er een scheutje water bij. Leg het ‘beslag’ op een bakpapiertje en maak er een mooie rechthoek van, van ongeveer 1,5 – 2 cm dik. (Ik vouw de randen van het bakpapier er vaak overheen, dan kan je het makkelijk aandrukken.) Zet het in de oven voor 20-25 min tot de randen mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen en snij ze in stukken. Je kan ze luchtdicht een paar dagen bewaren of los invriezen, kan je er elke dag een meenemen naar je werk.

Haverreep met notenpasta en chocola

Voor 8 repen:

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen, geprakt
  • 5 el notenpasta (of pindakaas)
  • 50 gram noten, grof gehakt
  • 30 gram pure chocola , grof gehakt

reep notenVerwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer alles -behalve de chocola- goed door elkaar. Iets te droog? Doe er een scheutje water bij. Leg het ‘beslag’ op een bakpapiertje en maak er een mooie rechthoek van, van ongeveer 1,5 – 2 cm dik. (Ik vouw de randen van het bakpapier er vaak overheen, dan kan je het makkelijk aandrukken.) Strooi dan de grof gehakte chocola erover. Zet het in de oven voor 20-25 min tot de randen mooi goudbruin zijn. Laat even afkoelen en snij ze in stukken. Je kan ze luchtdicht een paar dagen bewaren of los invriezen, kan je er elke dag een meenemen naar je werk.

 

Een gedachte over “2x gezonde Havermoutrepen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s