Wortel linzen salade

wortel linzen salade.png

Terwijl er een nieuwe batch choco muffins in de oven staat heb ik mooi even tijd om deze heerlijke salade te posten. Het is weer woensdag, en dus ben ik de lunch voor donderdag en vrijdag aan het voorbereiden. Dit receptje is origineel van Wendy Walrabenstein (schrijfster van het boek Food Body Mind), maar ik heb de hoeveelheden en de dressing iets aangepast. De dressing is wat het gerechtje zo lekker maakt. Ik ben fan!

Wortel Linzen salade – voor 4 personen

  • 300 gr du puy linzen
  • 1 ui, fijngesneden
  • 50 gr rozijnen
  • 3 el kappertjes
  • 500 gr wortels in kleine blokjes gesneden

Voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 4 el balsamico azijn
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kaneel
  • Zout en peper naar smaak

Wortel ui rozijnenKook de linzen zoals aangegeven op de verpakking. (Of iets korter, een beetje een bite is wel lekker)

Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Meng de linzen met de ui, rozijnen, kappertjes en de wortel. Serveer met de dressing.

En mocht je het lekker vinden kan je de salade nog verder opleuken met rucola, walnoten, verse kruiden zoals peterselie of koriander, kiemen, komkommer, etc.

wortel-linzen-salade.png

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s