Linzensoep

linzensoep1.png

Linzensoep – voor 4 personen

  • 250 gr linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 winterwortel
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 liter bouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chiliflakes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verhit het kort. Voeg de komijn, het paprikapoeder en de chiliflakes toe en bak deze kort mee. Voeg nu de warme bouillon toe en meng het geheel door elkaar.

Was de linzen en voeg deze bij de bouillon. Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Schil de wortel en snijd in plakjes. Voeg de groente bij de soep.

Laat de soep in ongeveer 25-30 min op een zacht vuurtje gaarkoken. De soep is klaar als de linzen zacht zijn. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s