Supplements

vegan

Ik kwam bovenstaande foto tegen op Instagram, en moest hier wel heel hard om lachen. Wanneer je iemand vertelt dat je probeert zo min mogelijk dierlijke producten te eten krijg je standaard een aantal vragen op je afgevuurd. Een van de eerste is vaak de vraag of je wel alle vitamines en voldoende eiwitten binnen krijgt. Hoewel er heel veel mensen zijn die last hebben van overgewicht, en/of leven op chips & cola vraagt niemand hen ooit of ze wel genoeg eiwitten of vitamines binnen krijgen. Maar als je zegt dat je vega(n) eet maken ze zich ineens zorgen om je vitamine inname?

Lief dat iedereen zo met mijn gezondheid begaan is! 🙂

Ondanks dat ik denk dat mijn vriend en ik met onze levensstijl meer groenten en dus vitamines binnen krijgen dan de gemiddelde Nederlander weet ik dat mensen die vega(n) leven wel vitamine B12 zouden moeten slikken. Er zijn vast ook andere vitamines waar ik op moet letten maar daar later meer over.

vita

Eigenlijk gebruik ik altijd al vitaminepillen als aanvulling, maar meestal lette ik niet echt op wat er nou precies in zat. Ik ben nu op zoek gegaan naar een multivitamine die geen dierlijke producten bevat en die voldoende B12 levert. Die heb ik gevonden van het merk   DEVA. Deze bevat wel 100mcg B12 wat neerkomt op 1667% van je dagelijkse hoeveelheid! Ik denk dat dat wel goed zit dus… Deze bevat ook geen yeast, wheat, gluten, dairy, egg, salt, shellfish, sugar, animal products, byproducts or derivatives.

vitalsAangezien mijn zoontje van net 5 niet helemaal met ons mee-eet, maar ook niet veel dierlijke producten binnen krijgt -zo ongeveer 1x per 2 weken vlees en elke dag een glaasje melk – ben ik ook voor hem op zoek gegaan naar een multivitamine. De meeste kindermulti’s in de vorm van kauwtabletten bestaan voor een groot deel uit suiker, sucralose, fructose of aspartaam om de smaak te verbeteren. Deze van Vitals Elke Dag Junior is de eerste kauwtablet van Nederland die gezoet is met natuurlijk Stevia extract.

Eiwitten

Als je mijn blog van Hoe het begon.. hebt gelezen weet je al dat ik in verband met het fitnessen voldoende eiwitten eet. Ooit heb ik al eens eiwitshakes geprobeerd op basis van Rijst en Hennep maar beide vond ik écht niet-te-drinken! Ondanks dat ze geen suikers bevatten en dus helemaal in mijn straatje passen wil ik wel graag dat het een beetje lekker is. En toen kwamen we Orange Fit tegen.

orangeEn daar word ik heel blij van! Deze shakes zijn 100% plantaardig -op erwten basis- en gezoet met stevia. Er zit geen troep in.  Ik heb tot nu toe alleen de smaken vanille en choco geprobeerd, en deze zijn beide erg lekker!! Niet alleen geven ze je echt het gevoel alsof je een milkshake aan het drinken bent, er zijn ook veel lekkere snacks mee te maken, zoals de zwarte bonen brownie of de choco muffins. Jam! 🙂

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s