Salade met biet & pompoen

20150318_180656

Dit is een van de eerste gerechten die ik maakte uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en ik was meteen verkocht. Je kan de salade eten als hoofgerecht, als lunch of als bijgerecht.

Salade met biet en pompoen – voor 4 personen

  • 2 grote bieten, geschild en in blokjes van 1cm gesneden (ongeveer 400 gram)
  • 1 kleine pompoen, geschild, ontdaan van pitten en in blokjes van 1 cm gesneden (ongeveer 350 gram)
  • 6 grote sjalotten, gepeld en grof gehakt
  • extra vergine olijfolie
  • grof zeezout
  • 100 gr rucola
  • 70 gr geroosterde pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de biet, pompoen en sjalot over de bakplaat, sprenkel er 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout over. Rooster de groenten onder nu en dan omscheppen 30-35 minuten tot ze gaar en mooi gekaramelliseerd zijn.

Voor de dressing – 180 ml:

  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 8 el olijfolie
  • peper en zout

Klop de mosterd, azijn en ahornsiroop in een mengkom door elkaar. Giet de olijfolie er in een dun straaltje al kloppend bij. Breng de dressing op smaak met zout en peper. (De dressing blijft in een pot in de koelkast een week goed.)

Schik de rucola op een schaal. En leg de geroosterde groenten er mooi bovenop. Giet de dressing eroverheen en als laatste de geroosterde pompoenpitten, en serveer direct.

Enjoy!

x

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s