Couscous met tuinerwtjes en sinaasappel

hjk

Couscous met tuinerwtjes en sinaasappel – voor 3 à 4 personen

  • 250 gram couscous
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 250 gram tuinerwten (diepvries)
  • 100 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 250 milliliter kokend water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 40 gram amandelschaafsel
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1/2 bosje koriander (à 15 g), fijngesneden

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de abrikozen, de helft van de rasp, kaneel, couscous, doperwten en een mespunt zout in een schaal. Voeg al roerend het sap, 250 ml kokend water en de olie toe. Laat 10 minuten staan.

Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, ¾ van de koriander en en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s