Gierst-Vijgenmuffins

img_20151025_101928

Deze muffins zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen en zitten vol gezonde ingrediënten zoals gierst en lijnzaad. Je kan ze eten als ontbijt, maar ook als tussendoortje.

Gierst-Vijgenmuffins – voor 12 muffins

  • 250gr meel (ik heb rijstmeel gebruikt, maar speltmeel of een ander (glutenvrij)meel kan ook)
  • 100gr ongekookte gierst
  • 2tl bakpoeder
  • 2tl natriumbicarbonaat
  • snuf zout
  • 1tl gemberpoeder
  • 50gr gemalen lijnzaad
  • 10 el ahornsiroop
  • 160ml ongezoete amandelmelk
  • 10 el extra vergine olijfolie
  • 200gr gedroogde vijgen, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakvorm voor 12 muffins met papieren vormpjes.

Vermeng het meel, de gierst, het bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout, het gemberpoeder en het lijnzaad in een grote kom. Klop in een andere kom de ahornsiroop, amandelmelk en olijfolie door elkaar. Hussel in een kommetje de fijngehakte vijgen door een lepel van de droge ingrediënten (dit voorkomt dat de vijgen naar de bodem van de muffins zakken). Spatel de natte door de droge ingrediënten en spatel dan de vijgen erdoor. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten tot de muffins mooi goudbruin zijn.

Per stuk: Kcal 273, 4gr eiwit, 39gr koolhydraten, 11gr vet.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s