Hoe het begon…

cropped-img_3290.jpgSuikervrij

Het is nu ongeveer 3 jaar geleden dat mijn vriend en ik samen met onze zoon en vrienden op vakantie waren in Italië. We hebben daar 2 weken lang troep gegeten. Pizza, chocoladebroodjes, je kent het wel. We hadden het er al vaker over gehad dat we wel wat gezonder konden gaan eten. Maar ja…druk druk druk, geen tijd en oude gewoontes… Maar toen ik aan het einde van die vakantie een artikel las in de Viva over de Sugarchallenge dachten we tegelijk: JA! Dat gaan we doen! Terug in Nederland hebben we meteen de boeken aangeschaft en zijn we direct aan de slag gegaan. Stoppen met het eten van geraffineerde suikers zou betekenen dat we ons fitter zouden gaan voelen, we zouden meer energie krijgen. Nou dat wilden we wel!

Poeh wat was dat lastig zeg! Alles maar dan ook echt ALLES bevat suiker! Hmmm…wat konden we dan nog wel eten? Alle labels en etiketten lazen we. En bijna elke avond zochten we naar recepten met producten die we wel konden eten. De eerste dagen was het zwaar, wat was ik moe! Maar na een aantal dagen ging het steeds beter! En na zo’n 2 weken voelden we ons ook echt fitter! Na de 30 dagen Sugarchallenge volgehouden te hebben konden we niet meer terug. Ik eet heus nog wel eens een taartje of een toetje. Mijn stelregel is: Thuis en op het werk eet ik ‘netjes’ en bij een uitje, feestje of bij andere mensen thuis doe ik niet moeilijk. En dat bleek een perfecte balans, want tot op de dag van vandaag hou ik me daar aan. Het is een gewoonte geworden. Niet alleen kreeg ik meer energie maar ik ging ook beter slapen. Mijn huid zag er beter uit en ik had veel minder last van hoofdpijn! Ik denk dat dat laatste ook de grootste reden is geweest om dit vol te houden.

Het werd ook een beetje een hobby. Koken werd ineens veel leuker, we gingen veel gevarieerder eten en probeerden nieuwe dingen uit. Ik ben wel dol op zoet en ging dan ook op zoek naar leuke recepten voor koekjes en cakejes. Gelukkig kan mijn zoontje mijn baksels waarderen! 🙂  Een aantal van mijn favorieten zal je ook terug vinden bij de recepten.

Krachtraining

Omdat ik mijn werk als stressvol ervaar ben ik 2 jaar geleden op zoek gegaan naar een uitlaatklep. Iets voor mezelf. Ik wilde ook meer over voeding leren en zag dat je bij Personal Body Plan naast een personal trainer ook een personal voedingscoach kreeg. Meer leren over voeding én een beter lichaam…wie wil dat nou niet?  🙂 Een half jaar lang ben ik 4x in de week gaan trainen en heb ik veel bijgeleerd op het gebied van voeding. En ik behaalde mooie resultaten! Toen ik die per maand zag verbeteren groeide mijn motivatie en ging ik het trainen steeds leuker vinden. Mijn passie voor voeding is hiermee gestegen, maar ook mijn passie voor het trainen! Mijn Personal Body Plan met coach is inmiddels afgelopen, maar het trainen is gebleven. Een dag getraind is bij voorbaat een goede dag!

Plantbased

Toen mijn vriend afgelopen jaar ook gestart is met Personal Body Plan kwamen we  erachter dat onze inname van dierlijke eiwitten wel groot was. Elke dag een bak kwark, eiwitten shakes, eieren en kip. Ik had inmiddels ook wel gemerkt dat ik van zuivel toch weer puistjes kreeg. Niet overdreven hoor, maar elk puistje is er toch 1 teveel! We zijn op zoek gegaan naar plantaardige eiwitten en probeerden de dierlijke eiwitten steeds meer te vermijden.

Door onze interesse in eten en suiker keken we alle documentaires op Netflix die hiermee te maken hebben. Zo keken we ook documentaires over Plantbased en Veganistisch leven. Hierdoor zijn we toch met een ander licht naar het eten van vlees en dierlijke producten gaan kijken.

Maar veganistisch of plantbased  leven, hoe lastig is dit nou in de praktijk? Met deze website wil ik jullie een kijkje geven in mijn reis naar een leven met zo min mogelijk dierlijke producten.

I hope you will be inspired!

 

Een gedachte over “Hoe het begon…

  1. Pingback: Supplements | Studio Health

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s